Bygge, ikke slag, din årlige Bonus

(NC) — flere og flere virksomheder er at indarbejde en bonus struktur i kompensation programmer. Bonusser er generelt baseret på præstationer og er skat fordelagtige for virksomhederne.

Hvis du er en af de heldige der vil modtage en bonus i år, hvad vil du gøre med det?

“Nøglen til at bruge din bonus klogt er at finde den rette balance for dig,” siger Linda Put, en CIBC Imperial Service finansielle rådgiver baseret i Surrey, B.C. “fordi alles situation er forskellig, vandkøler rådgivning vil ikke hjælpe dig med at maksimere dine finansielle potentielle.”

Vigtige finansielle beslutninger, er den mest kraftfulde oplysninger du kan have til at forstå, hvor du er og hvor du ønsker at være økonomisk. “Har en finansieringsplan, både formelt og uformelt, kan hjælpe dig Prioriter dine overordnede mål og tillade dig at se mere klart hvordan din bonus passer ind i billedet,” siger læg. “Søge råd hos en professionel, der forstår hele billedet, ikke bare investeringer.” For at hjælpe dig med at forstå, hvordan man får mest ud af din bonus, tilbyder læg følgende overvejelser:

Få professionel rådgivning: hver person er unikke, med forskellige økonomiske situationer, komfort niveauer og tidslinjer. En finansiel rådgiver kan hjælpe dig med at forstå din økonomiske situation og arbejde med at hjælpe dig med at opnå dine mål. For eksempel kan du vælge at bruge din bonus til at betale ned gæld, til at bidrage til din RRSP, eller en kombination af to.

Ser på helheden: det er vigtigt at se på din nuværende finansielle billede – de penge du skylder i dag og de penge, du ønsker at sætte væk for din fremtid. Hvis afbetale en gæld, som dit realkreditlån, vil forhindre dig i at kapitalisere på en investeringsmulighed, skal du bestemme, som betaler du mest i sidste ende. Igen, det er vigtigt at arbejde med en kvalificeret finansiel rådgiver, der vil se på din specifikke situation og planlægge i overensstemmelse hermed.

Betaler dig selv først: Hvis du får RRSP lån hvert år, hvorfor ikke bruge denne bonus til at investere i din fremtid og bryde den lån? Derefter oprette en forhåndsgodkendte betalingsplan så du kan investere i din RRSP månedlige og undgå cash scramble i februar. Når bonussen kommer, har du den finansielle frihed til at gøre de finansielle valg, der er rigtige for dig.

Gå, forkæle dig selv: den bedste del om forudgående planlægning og factoring din bonus ind i din overordnede finansielle plan, siger læg, er mulighed for, du bliver nødt til at forkæle dig selv med nogle af midlerne. Med hjælp fra deres finansielle rådgiver og din finansieringsplan, du vil bevare kontrollen over din finansielle anliggender og kan se frem til at høste frugterne af planen, og din bonus. Så gå videre og forkæl dig selv med noget særligt. Efter alt, har du fortjent det!

Denne artikel er bestemt til at give generelle oplysninger og skal ikke opfattes som specifik rådgivning. Denne artikel gælder ikke i Quebec.

-News Canada